Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Pączki – na czym polega ich fenomen i dzięki czemu zyskały taką popularność
Pączki – na czym polega ich fenomen i dzięki czemu zyskały taką popularność
Pączki są jednym z najlepszych, polskich wyrobów cukierniczych. Chociaż możemy spotkać ich różne wersje rozsławione na całym świecie przed filmowych, […]
Jak samodzielnie położyć płytki ceramiczne?
Jak samodzielnie położyć płytki ceramiczne?
Płytki ceramiczne to jeden z najbardziej uniwersalnych i praktycznych sposobów na wykończenie podłogi. Chodzie przede wszystkim o łazienkę i kuchnię, […]
Jak dostosować kształt basenu do swoich potrzeb?
Jak dostosować kształt basenu do swoich potrzeb?
Nic tak nie pomaga przetrwać gorących dni, których zresztą z każdym rokiem jest coraz więcej, jak cień i chłód bujnego […]