Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jakie są typy wina?
Jakie są typy wina?
Istnieje wiele rodzajów wina, ale nie wszystkie są dostępne w każdym kraju. W ramach każdego rodzaju istnieją również różne style, […]
Które modele kaloszy damskich będą wyglądały stylowo z jesiennymi i zimowymi kreacjami?
Które modele kaloszy damskich będą wyglądały stylowo z jesiennymi i zimowymi kreacjami?
Obecny rynek daje bardzo duży wybór, jeśli chodzi o buty na jesień i zimę. Choć wielu kobietom kalosze kojarzą się […]
Z jakimi dolegliwościami trzeba udać się do dermatologa?
Z jakimi dolegliwościami trzeba udać się do dermatologa?
Skóra to zdecydowanie największy narząd w organizmie człowieka, który stanowi dla niego swoistą barierę i ochronę. Niestety jest to powierzchnia […]