Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Similar Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwanaście + 16 =