Poprawnie ułożony jadłospis dedykowany konkretnej osobie to szereg pozytywnych skutków w przyszłości. To, co jest wybierane w każdym posiłku, nie tylko odżywia, ale również wpływa na zdrowie i długie życie. Kolejną kwestią jest czas jedzenia i wielkość porcji. Co jeść przed i po treningach jest pytaniem, które zadaje sobie wiele osób na redukcji.
Nawet przy diecie niskowęglowej należy zjeść pełnowartościowy posiłek przed i po wysiłku fizycznym. To czas, kiedy organizm pracuje na wysokich obrotach i potrzebuje paliwa do działania, jak i regeneracji mięśni. Z drugiej strony zmniejszenie ilości węglowodanów w diecie będzie świetnym posunięciem przynoszącym pozytywne skutki. Poniżej kilka najważniejszych plusów płynących z ograniczenia węgli w codziennym żywieniu.
Korzystny wpływ redukowania węglowodanów to przede wszystkim obniżenie poziomu cukru we krwi, co powoduje zmniejszenie ilości glukozy. Takie zminimalizowanie rzutuje na ilość wolnych rodników i toksyn w organizmie. Kolejny plus to redukcja cholesterolu, co ma bezpośredni wpływ na ryzyko wystąpienia chorób serca. Warto również wspomnieć o zmniejszeniu tkanki tłuszczowej bez zagrożenia utraty mięśni. Ograniczenie węglowodanów pomaga też usunąć nadmiar wody, który często jest zatrzymywany w organizmie przy zróżnicowanej diecie.
Nie każdy potrafi skutecznie żonglować mikroelementami i posiada świadomość rozpisywania diet. Z pomocą przychodzi catering na życzenie. Na podstawie konkretnych potrzeb i wytycznych firma cateringowa przygotowuje codzienny zestaw pełnowartościowych dań w odpowiedniej wartości kalorycznej, włącznie z poranną dostawą pod drzwi.