Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Jak wybrać idealną szafę na odzież?
Jak wybrać idealną szafę na odzież?
Idealna szafa to taka, która umożliwia doskonałe posegregowanie wszystkich elementów naszej garderoby tak, by można je było łatwo znaleźć i […]
Kiedy należy udać się na badanie do medycyny pracy?
Kiedy należy udać się na badanie do medycyny pracy?
Badania lekarskie pracowników mają na celu zapewnienie im bezpieczeństwa, a także ochronę interesów pracodawcy. Każda profesja rządzi się zaś swoimi […]
Dlaczego warto w domu położyć wycieraczki?
Dlaczego warto w domu położyć wycieraczki?
Dbając o czystość oraz porządek w naszym domu bądź mieszkaniu, staramy się dokładać jak największych starań, aby przestrzenie wyglądały jak […]