Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Zastosowanie żelbetonu
Zastosowanie żelbetonu
Żelbeton to jeden z najpopularniejszych obecnie materiałów budowlanych. Jest to klasyczny beton wzmacniany specjalną wkładką stalową zwaną zbrojeniem, dzięki czemu […]
Jak działa magnetoterapia?
Jak działa magnetoterapia?
Magnetoterapia jest zabiegiem fizjoterapeutycznym, który stosuje się podczas rehabilitacji. Podczas niego wykorzystywane są właściwości pola elektromagnetycznego, które posiada zdolność przenikania […]
Jak zostać operatorem drona?
Jak zostać operatorem drona?
Operator drona to jeden z najmłodszych zawodów, który pojawił się wraz z rozwijającą się technologią. Korzystanie z możliwości, jakie daje […]