Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Aranżacja wnętrz, na czym ona polega i kto ją realizuje?
Aranżacja wnętrz, na czym ona polega i kto ją realizuje?
Aranżacja wnętrz to sztuka i zawód polegający na planowaniu, projektowaniu i zarządzaniu przestrzenią wewnętrzną budynków. Z reguły realizowane jest przez […]
Czy dieta bezglutenowa jest dobra dla organizmu?
Czy dieta bezglutenowa jest dobra dla organizmu?
Dieta bezglutenowa to dieta wykluczająca gluten, czyli mieszaninę białek występujących w pszenicy i pokrewnych zbożach, w tym jęczmieniu i życie. […]
Jak przewieźć duże towary za granicę?
Jak przewieźć duże towary za granicę?
Jest to częste pytanie osób, które chcą przenieść swoje rzeczy z jednego kraju do drugiego. Do transportu dużych towarów za […]