Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Od czego zależy wybór dobrego etui?
Od czego zależy wybór dobrego etui?
Gdy jesteśmy posiadaczami znakomitego i nowoczesnego modelu telefonu, nie chcemy, by cokolwiek mu się stało. Statystyczny Polak wymienia swój telefon […]
Pranie wykładzin – drugie życie naszego dywanu
Pranie wykładzin – drugie życie naszego dywanu
Szukasz sposobów jak odnowić stary dywan? Stosujesz domowe mikstury jak woda z octem i sodą oczyszczoną, czy też mieszanka startych […]
Jak się robi świece?
Jak się robi świece?
Świece to niemal nieodłączny element romantycznego nastroju, który jest wskazywany w wielu ankietach. Gdy myślimy o chwili relaksu, również sięgamy […]