Pierwsze kroki w stawianiu własnego obwoźnego biznesu gastronomicznego

/
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Własny food truck to dla wielu krótsza droga do spełnienia marzenia o swojej kawiarni czy restauracji. Na pierwszy rzut oka całość wydaje się prosta, a jak jest w praktyce?

Biznesplan

Nie możesz zapomnieć o reklamie i lokalizacjach, w których będziesz sprzedawać. Do początkowych kosztów trzeba zaliczyć zaopatrzenie się w samochód gastronomiczny. Możesz kupić gotowe rozwiązanie, co na początku bywa wymagające finansowo, jednak w szerszej perspektywie okaże się najrozsądniejszym rozwiązaniem. Druga opcja to skorzystać z usług firm oferujących wynajem samochodów gastronomicznych.

Wymogi formalne

Należy wybrać odpowiednią formę działalności i zarejestrowania jej. Punktem obowiązkowym będzie wpis z Państwowej Inspekcji Sanitarnej. Dotyczy to warunków w samochodzie, ale też każdej pracującej w nim osoby. Kasa fiskalna? Dla obrotów do 20000 zł nie masz obowiązku jej posiadania.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Za pomocą czego można regulować ciśnienie w miejscu pracy?
Za pomocą czego można regulować ciśnienie w miejscu pracy?
Przepustnica wentylacyjna to istotna część systemu wentylacyjnego, który odpowiada za prawidłowe rozprowadzanie powietrza w pomieszczeniu. Zadaniem przepustnicy jest regulowanie oraz […]
Pragniesz ogrodu jak z bajki?
Pragniesz ogrodu jak z bajki?
Miejsce wytchnienia Ogród jest miejscem, w którym możesz cieszyć się pięknem przyrody. Daje również szansę na relaks i wyciszenie się […]
Jak uzyskać alimenty na dziecko?
Jak uzyskać alimenty na dziecko?
Temat rozwodu jest dla wielu ludzi bardzo trudnym przeżyciem. Niestety w przypadku, gdy posiadamy dzieci, koniec małżeństwa nie oznacza końca […]