O czym należy pamiętać pracując w szklarni?

/
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Produkcja szklarniowa w naszych czasach ma spory wpływ na rozwój gospodarczy i to w różnych dziedzinach. Aby jednak zapewnić produktywność na najwyższym poziomie, trzeba zadbać o odpowiednie standardy bezpieczeństwa. Takie działanie ma wpływ na zdrowie personelu oraz eliminuje koszty związane z naprawą lub remontem szklarni. Jakie zagrożenia wiążą się z pracą w takim miejscu?

Dla bezpieczeństwa ludzi i mienia

Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że w szklarni jest sporo czynników, które mogą stanowić zagrożenie dla zdrowia pracowników. Dobrze wyposażona przestrzeń posiada sporo środków chemicznych, które są wykorzystywane do zwiększenia wydajności jeśli chodzi o plonowanie. Niewłaściwe ich użycie może skutkować utratą zdrowia. Niebezpieczeństwo kryje się też w samej naturze. Pojawiające się na uprawach owady mogą być czasami poważnym zagrożeniem. Dlatego każda szklarnia powinna być wyposażona w środek na osy. Duża ilość elektroniki może stanowić także bardzo poważne zagrożenie. Nawet małe zwarcie bywa przyczyną poważnych pożarów i ogromnych strat finansowych. Warto pamiętać, że w takim miejscu jest sporo urządzeń z elementami tnącymi. Jeśli pracownik nie będzie uważny, może dojść do poważnego wypadku. Dlatego takie narzędzia muszą być odpowiednio zabezpieczone.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Ostatnie wpisy
Rekomendowane
Niezbędne akcesoria dla małego dziecka
Niezbędne akcesoria dla małego dziecka
Bycie rodzicem to niezwykle trudne, odpowiedzialne i wymagające zadanie. Nieustanna troska o dobro dziecka angażuje tak, jak nic innego. Każda […]
Na jakie kwestie zwrócić uwagę dokonując wyboru programu magazynowego?
Na jakie kwestie zwrócić uwagę dokonując wyboru programu magazynowego?
Wybór odpowiedniego oprogramowania do zarządzania magazynem (WMS) dla swojej firmy może być trudnym procesem. Dostępnych jest wiele różnych funkcji i […]
Oliwa z oliwek – doskonały składnik dla wielu dań
Oliwa z oliwek – doskonały składnik dla wielu dań
Właściwości oliwy z oliwek doceniane są szczególnie w kuchni śródziemnomorskiej. Jest to cenny tłuszcz bogaty w wiele witamin i minerałów, […]