1. Postanowienia ogólne
  2. Cel i zakres zbierania danych
  3. Podstawa przetwarzania danych
  4. Prawo kontroli, dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania
  5. Pliki „Cookies”
  6. Postanowienia końcowe
  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1. Administratorem danych osobowych gromadzonych przez stronę internetową http://www.zagwozdki.pl/ jest właściciel portalu Zagwozdki.
    2. Administrator dokłada szczególnej staranności, by chronić interesy osób, których dane dotyczą, a w przede wszystkim gwarantuje, że gromadzone przez niego dane są:
      • przetwarzane zgodnie z prawem, zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu nie zgodnemu z tymi celami,
      • merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci pozwalającej na rozpoznanie osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do uzyskania celu przetwarzania.
  2. CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH
    1. Dane osobowe Usługobiorców, gromadzone przez Administratora, są wykorzystywane do:
      • porozumiewania się z usługobiorcą (klientem)
      • celów informacyjnych jak również innych działań związanych z aktywnością Usługobiorcy na stronie internetowej http://www.zagwozdki.pl/
    2. Administrator przetwarza niżej wymienione dane osobowe Usługobiorców:
    3. Administrator ma prawo przetwarzać niżej wymienione dane określające sposób użytkowania przez Usługobiorcę usług świadczonych drogą elektroniczną (dane eksploatacyjne):
      • Oznaczenia identyfikujące zakończenie sieci telekomunikacyjnej lub system teleinformatyczny, którego używał Usługobiorca.
      • Informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego użytkowania przez Usługobiorcę usługi świadczonej drogą elektroniczną.
      • Informacje o skorzystaniu przez Usługobiorcę z usług świadczonych drogą elektroniczną.
    4. Podanie danych osobowych, wzmiankowanych w pkt 2 jest konieczne do świadczenia przez Usługodawcę usług drogą elektroniczną w ramach strony internetowej.
  3. PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH
    1. Użytkowanie strony oraz zawieranie umów o świadczenie usług drogą elektroniczną za jej pośrednictwem, co ma związek z koniecznością udostępnienia danych osobowych, jest w stu procentach dobrowolne. Osoba, której dane dotyczą, samodzielnie decyduje, czy chce rozpocząć korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną przez Usługodawcę zgodnie z Regulaminem.
    2. Zgodnie z art. 23 ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. U. Nr 133, poz. 883 ze zm.) przetwarzanie danych jest dopuszczalne m.in. gdy:
      1. osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę, chyba, że chodzi o usunięcie dotyczących jej danych.
      2. jest to niezbędne do realizacji umowy, gdy osoba, której dane dotyczą, jest jej stroną lub gdy jest to niezbędne do podjęcia działań przed zawarciem umowy na żądanie osoby, której dane dotyczą.
    3. Przetwarzanie danych osobowych przez Administratora ma miejsce każdorazowo w ramach podstaw dopuszczalności ich przetwarzania wymienionych w pkt 2. Przetwarzanie danych będzie miało związek z realizacją umowy lub konieczności podjęcia działań przed zawarciem umowy na życzenie osoby, której dane dotyczą (pkt 2 lit. b).
  4. PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA
    1. Usługobiorca ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich korekty.
    2. Wszystkim osobom przysługuje prawo do sprawdzenia przetwarzania danych, które jej dotyczą, zamieszczonych w zbiorze danych Administratora, a przede wszystkim możność do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, skorygowania danych osobowych, chwilowego lub stałego zawieszenia ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niepełne, nieważne, fałszywe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo nie są już potrzebne do urzeczywistnienia celu, dla którego zostały zgromadzone.
    3. Celem realizacji uprawnień, o których mowa w pkt. 1 i 2 można korzystać poprzez przesłanie stosownej wiadomości poprzez formularz kontaktowy.
  5. PLIKI „COOKIES”
    1. Strona internetowa Usługodawcy używa plików „cookies”. Brak zmiany po stronie Usługobiorcy ustawień przeglądarki jest tożsamy ze zgodą na ich użycie.
    2. Implementacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług na stronie internetowej. W plikach „cookies” mieszczą się informacje konieczne do prawidłowego działania strony internetowej, przede wszystkim tych wymagających autoryzacji.
    3. W ramach strony internetowej używane są rodzaje: Użytkownik ma możność zadecydowania w sferze dostępu plików „cookies” do swojego komputera poprzez ich uprzedni wybór w oknie swojej przeglądarki. Szczegółowe informacje o możliwości oraz metodach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  6. POSTANOWIENIA KOŃCOWE
    1. Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne gwarantujące ochronę przetwarzanych danych osobowych właściwą dla zagrożeń oraz rodzaju danych objętych ochroną, a przede wszystkim zabezpiecza dane przed ich ujawnieniem osobom nieupoważnionym, przywłaszczeniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.
    2. Usługodawca udostępnia właściwe środki techniczne przeciwdziałające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.